Rapport fra barneutviklingssentrene (BVK) februar 2008

     

Bal Vikas Kendra er navnet på de sentra hvor vi har barna samlet. Det finns fire sentra per i dag på forskjellige steder i både Bihar og Vest Bengal. TK

Sportssamling med Bal Vikas Kendra
Barna fra BVK 01 (Nepali Tola), BVK 02 (Harizan Tola) og BVK 04 (Adivasi Tola) deltok alle I det årlige Inter Prosjekt Sport Arrangementet som ble avholdt den 17. desember 2007. Det var mange av barna som vant sine priser i de forskjellige sportsgrenene. Alle vinnerne fikk utdelt sine premier på 1. juledag.

Jul med barna fra Bal Vikas Kendra
Julen ble feiret i hver av de tre sentra som da eksisterte. Barna opptrådte med dans, julespill og med sang. Folk var som paralysert når de så de talenter som ble kom frem i barna. Foreldrene var spesielt glad for å se sine barn opptre på plattformen for første gang, noe de aldri hadde drømt om. De var også lykkelige over å se barna sine vinne og få utdelt premier etter å ha vunnet i forskjellige øvelser.

Bal Vikas Kendra i ferd med å endre nærmiljøet
Selv om BVKs sentra begynte på de mest tilbakeliggende steder, var det likevel ingen som drømte om den forandring dette ville medføre. Men i dag ser vi den forandring som har skjedd og som skyldes hardt arbeid og inderlig bønn av våre egne troende.

Bal Vikas Kendra sett med foreldres øyne -

Sunil Ravidas

Suresh Ravidas, far til Sunil Ravidas. Arbeid: sykkeldrosjetråkker
Han sier: ”Min sønn har forandret seg. Han er god til alt og får alt godt han trenger. Ingen kan lenger si at han er sønn til en sykkeltråkker. Han har forbedret seg i sine studier og dag etter dag ser at han blir stadig bedre. Han står selv opp og gjør seg klar for skolen og senteret. Siden BVK ble etablert har barna fått det bedre og de får til og med noe godt å spise!”

Sunny Kumar Paswan

Bhim Paswan, far til Sunny Kumar Paswan
Han sier: ”Jeg kan se stor forandring i ham. Han er interessert i sine studier. Tildigere hadde han ingen respekt for oss. Nå respekterer han oss. Vi ser at han også ber til Gud og det oppmuntrer oss til å gjøre det samme. Jeg er ikke redd for å si at min sønn har lært meg å be. Jeg takker Gud for alle som arbeider i BVK for alt dette.”

Komal Kumari Rai

Raj Kumar Rai, far til Komal Kumari Rai
Han sier: ”Min datter er så interessert i å lese. Han interesserer seg også for sin hygiene og har forandret sin oppførsel ovenfor andre mennesker. Det oppmunter oss også til å leve disiplinert. Hun ber og lærer oss også å be. Vi ser stor forandring i våre liv etter at vi begynte å be.”

Budni Kumari

Nirmala Devi, mor til Budni Kumari
Hun sier: ”Budni elsker å gå til BVK. Hun gjør sin hjemmelekse helt alene og lærer også sine yngre søsken det samme. Bal Vikas Kendra hjelper til med å langsomt forandre samfunnet her. Barna har sluttet å bruke provoserende språk og folk ellers passer munnen sin.”

Bal Vikas sett med barnas øyne

Gautam Kumar: ”Jeg elsker å gå til senteret for å lære. Noen ganger får jeg også sjokolade.”

Ranu Kumari Rana: ”Jeg liker svært godt å gå til undervisning på senteret. De har også lært meg å opptre med dans.”

Bal Vikas Kendra sett med medhjelpernes øyne

Ritesh Das Leder for BVK 02 i Harizan Tola:
Hun sier: ”Jeg lette etter transportmuligheter for å kunne bringe min gamle og syke tante til hospitalet. Det var en kald og rå vinternatt i desember. Jeg spurte mange med fant ingen motorkjøretøyer, ingen jeep and ingen sykkeldrosje tilgjengelig. Plutselig så jeg at en sykkeldrosje kom mot meg i tåken og da den kom nærmere gjenkjente jeg en av barnas fedre fra mitt senter. Han var lykkelig over å få hjelpe meg så jeg nådde frem til hospitalet med min syke tante. Han sa at han gjenkjente meg i tåken som en fra senteret. Jeg takket ham. Takk til BVK for uten det senteret ville jeg ikke ha funnet hjelp den natten.”

Bal Vikas Kendra 05 (Naya Basti) nytt senter i Siliguri
Ved foten av det store Himmalaya fjellmassiv ble et nytt Bal Vikas Kendra-senter nylig åpnet. Det skjedde i samfunn bestående av mennesker fra Nepal, fra Bihar og folk fra Bengalen og Himmalaya. Senteret er lokalisert ca. 400 meter fra Bethel Discipleship Training Institute (disippeltreningskole) og ved hjelp av en liten kortvokst pastor ble dette senteret lagt til et område midt blant fiskere og steinarbeidere i området. Deres arbeid er altså fiske og steinknusing og det finns også noen som bringer melk til kunder på det lokale markedet i Salbari. Befolkningen i dette området teller om lag 1000 mennesker

Forbønnsemner
Vi har også forbønnsemner og vil sette stor pris på deres forbønner for oss.

- Be for det nylig opprettede senteret I Siliguri
- Be om gode og ærlige medarbeidere på det nye senteret
- Be for søster Susma på det nye senteret (problemer i ekteskapet)
- Be for alle medhjelperne i Bal Vikas Kendra
- Be for alle menneskene i nærheten av våre fem sentra så de opplever forvandling
- Be for lærerne som lærer opp hjelperne
- Be for barna at Gud ved dem kan bringe gjennombrudd til deres familier
- Be for veilederne at deres livs standard må bringe forandring til barna


For Bal Vikas Kendra, India
Swapdit Samuel
Prosjektkoordinator
  

 


Bilder fra sentrene:

BVK senter i Siliguri, W Bengal
Fra senteret i Siliguri,
West Bengal


BVK senter i Katihar, Bihar
Fra senteret i Katihar,
Nord-Bihar

BVK senter i Siliguri, uferdig

Barn går på skole i West Bengal,
Nabo staten til Bihar, India


 

Her kan du laste ned rapporten fra mai 2007

Her kan du laste ned rapporten fra november 2007

Her kan du laste ned rapporten fra februar 2008

 
     

   

   

Webmaster