Rapport og nytt fra BVK-sentrene Julen 2016 

Komiteen som jobber med Dalitbarna, som består av åtte personer - vil takke dere alle for innsatsen gjennom fast støtte og ekstra gaver enda ett år. Vi har sagt det før, men sier det igjen: Vi og dere alle er med på noe stort. Vi er med på å hjelpe en hel flokk barn og tenåringer ut av fattigdom og elendighet og til tro på Gud.

Arbeidet går bra, 277 barn og 23 omsorgspersoner og alle i administrasjonen er i full aktivitet hele tiden. Vi er i stadig kontakt med dem enten via mail eller ganske ofte telefon. Vi stiller spørsmål om hva som skjer både med barna og omsorgspersonene og daglige hendelser i hele arbeidet. Det er viktig med personlig kontakt. Vi får gode og fornuftige svar, og opplever at de har kontroll med hele arbeidet som gjelder dalitbarna.

 
Dalitungdommer som nå er i klasse 11 og ønsker å gå videre på skoler 

Det meste går bra, men selvfølgelig er det også problemer med så mange barn fordelt på fem sentre i Katihar, og tre sentre i Siliguri og Darjeeling-området (4 timers biltur fra Katihar). Likevel er de flinke til å løse det meste gjennom omsorgsarbeiderne som er mellomleddet mellom hjem og administrasjon. Så langt er alle barn og tenåringer stabile i sentrene. Mange er blitt store og de fleste har tanker om framtiden, hva de vil bli og veien videre. De snakker og leser engelsk. De synger og lærer å spille gitar og andre instrumenter, lærer IT og data.

Medarbeiderne er flinke til å lage fest og markere offentlige høytidsdager. De arrangerer piknik og felles bursdager, dersom noen sender bursdagspenger til "sine barn". Nå til jul arrangerer de julespill og opptrer i kirken hvor hele byen blir invitert og får høre og se juleevangeliet i ord, drama og sang. Alle blir godt ivaretatt. Barna får gensere, luer, sko og uniformer og skolemateriell, - og et måltid mat om dagen. Blir de syke, får de behandling og vaksiner, og tannbehandling med jevne mellomrom. Raja, Rana og Pinky og Subhash, ber oss alltid å hilse når vi har kontakt på

MISJONSBASAREN
Den gikk av stabelen 19. november. Tema var "Kampen mot menneskehandel i India". Et team av unge mennesker, de kaller seg ARISE, ledet av Pinky, reiser fra landsby til landsby mot grensene til Nepal, Bangladesh og Bhutan. Her foregår menneskehandel i stor skala. Dette arbeidet er en gren av dalitarbeidet, og teamet forteller gjennom drama og tale om hvordan "oppkjøpere av barn" lurer fattige foreldre til å selge barna sine.

ARISE-teamet som fremførere sine drama og advarer landsbyene mot trafficking

Dette arbeidet er farlig, da bakmennene er kriminelle. Men teamet står på og informerer og de har reddet noen barn som er blitt rehabilitert og tilbakeført til hjemmene sine, eller plassert i hjem, såkalte safehouse. I misjonsbasaren gikk inntektene direkte til dette teamet ARISE, SLIK AT DE KAN FORTSETTE KAMPEN MOT MENNESKEHANDEL ENDA EN STUND.

Til sist ønsker vi en riktig god jul og et godt nytt år. Vi satser på enda et år sammen i arbeidet for DALITBARNA.


Dalitbarna får varme klær

I desember til februar oppleves mye kaldt vær i det nordlige India. Her finner vi at kalde vinder fra Himalaya blåser nn over lavlandet og temperaturen synker til + 2-3 grader C. Folk som bor i disse områdene i Nord Bihar og Vest-Bengal fryser fryktelig og mange forskjellige sykdommer oppstår som en følge av det kalde været.

Som misjon har vi flere  ganger sendt penger til våre samabeidskirke der ute og de har kjøp ulltepper som de har delt ut til de fattige dali-familiene. Dette hjelper dem til å holde varmen i den kalde tiden før solen igjen begynner å varme deres kropper.

Her er noen bilder som viser hvordan noen av barna har fått varme klær til beskyttelse mot kulden.

Miniatyrbilder: Klikk på hvert bilde for forstørrelse.
Alle bildene er tatt av Swadipt Samuel, Siliguritoppen

 
 
 
Vi ønsker alle støttepartnere en velsignet Jul og et godt Nytt År