Dalitbarna får Olgas sokker

Overskriften kommer av at en dame ved navn Olga brukte mesteparten av sin fritid til å strikke sokker. Ikke sokker for seg selv men for barn i fattige land som trenger noe godt og varmt på føttene. Denne gangen hadde hun strikket omlag 50 par sokker i barnestørrelser og ville gi dem til dalitbarna i India.

På en reise til India i oktober i fjor (2012) tok undertegnede med seg en stor bagg full av sokker som ble gitt videre til de ansvarlige for barnesentrene i Katihar og Siliguri sentre. Man tror kanskje at det hele tiden er ulidelig varmt i India men slik er det ikke. I månedene desember og januar er det kaldt og temperaturen kryper ned til + 2 grader C.

Både voksne og barn fryser i denne tiden og det å få sokker fra Norge er kjærkommet. På bildene til høyre ser vi barna fra ett av sentrene med sokker på føttene. Mange av barna har ikke sett så fine og varme sokker før og gleden er
stor.

Vi som leder arbeidet i fadderprosjektet, takker Olga for hennes innsats og gave og håper hun får kjenne velsignelsen tilbake og få nye krefter til å fortsette sitt barmhjertighetsarbeide for misjonens store sak.

Med bildene fulgte denne korte teksten:

"Thank you for the sock. It was really cold in India this season and the sock were much warm, it surly kept the children happy".

Swadipt Samuel


"Takk for sokkene. Det har virkelig vært kaldt i India denne perioden og sokkene føltes svært varme og i var i sannhet til glede for barna."


Torolf Karlsen

 

 

Senterets omsorgsperson hjelper barna med sokkene

 

Barna gleder seg over varmen fra de nye sokkene

 

Nærbilde av de fine sokkene på alle barnas føtter

 

 

Foto: Swadipt Samuel

 

 

   

Webmaster